De nieuwe dimensie van voertuigprestaties.

Met de nieuwe Actros tot 250 ton is er een voertuig voor het zwaar transport op de markt dat in elk opzicht overtuigt. Omdat hij keer op keer precies de prestaties levert die u vraagt. Dag na dag. En dat bij elke toepassing in het zwaar transport.

Van de motoren en de koelinstallatie over de turbo-retarder-koppeling en de 16-trapsversnellingsbak tot de standaard Mercedes PowerShift 3 automatische transmissie – alle componenten van de nieuwe Actros tot 250 ton zijn ontwikkeld voor de zwaarste prestaties en blinken uit door hun bijzonder robuuste en duurzame constructie en hoge betrouwbaarheid.

Een doorslaggevende rol spelen daarbij de nieuwe, koppelkrachtige Euro VI-motoren. Met een vermogen tot 460 kW, een indrukwekkend maximumkoppel van 3000 Nm en een extra koelinstallatie vormen deze 6-cilinder-in-lijn-motoren de rendabele basis voor alle eisen die het zwaar transport stelt. Om het enorme vermogen van de Actros tot 250 ton in elke situatie optimaal te kunnen inzetten, wordt standaard de Mercedes PowerShift 3 automatische transmissie gemonteerd. In combinatie met de speciaal voor het zwaar transport ontwikkelde rijprogramma »heavy« en de fijn gespreide 16-versnellingsbak met permanent in elkaar grijpende tandwielen overtuigt ze met haar bijzonder korte schakeltijden en een precieze, aan de situatie aangepaste versnellingskeuze.

Een ander doorslaggevend voordeel van de Actros tot 250 ton in het zwaar transport is de slijtagevrije turbo-retarder-koppeling. Ze maakt een maximale belastbaarheid mogelijk bij het wegrijden en rangeren bij bijzonder hoge totaalgewichten en koppelwaarden. Bovendien doet ze tegelijk dienst als retarder en zorgt zo voor extra veiligheid. Kortom De precies afgestemde combinatie van motor, overbrenging, automatische transmissie en turbo-retarder-koppeling zorgt ervoor dat het vermogen van de nieuwe Actros tot 250 ton in vrijwel elke situatie betrouwbaar kan ingezet worden.