De nieuwe dimensie van laadvermogen.

Standaard gewoon meer meenemen: De nieuwe Actros Loader en de nieuwe Actros Volumer.

Met de nieuwe Actros rijdt u in het langeafstandstransport nu nog zuiniger dan ooit. Om deze belofte zeker ook waar te maken in transport waarbij laadvermogen en volume van belang zijn, hebben wij de Actros Loader en de Actros Volumer ontwikkeld. Want: voor speciaal werk is speciaal gereedschap nodig – of beter: speciale voertuigen.

Laag eigengewicht - voor meer laadvermogen.

Bij de nieuwe Actros Loader werden alle mogelijkheden om eigengewicht uit te sparen gecontroleerd en – voor zover technisch zinvol – consequent uitgevoerd. Het resultaat: trekkers en bakwagens met geoptimaliseerd laadvermogen, die in het langeafstandstransport tot de lichtste behoren. Af fabriek. Met krachtige, zuinige Euro VI-motoren, toepassingsgerichte cabines en zonder daarbij afbreuk te doen aan de hoge veiligheid van de Actros.

De specialist van het volumetransport.

De nieuwe Actros Volumer biedt ook de mogelijkheid om nog rendabeler onderweg te zijn. Als specialist van volumetransporten beantwoordt hij bijvoorbeeld met een opleggerhoogte van minder dan 900 mm ook aan de hoge eisen die aan 4 x 2-trekkers worden gesteld. In de praktijk betekent dat: een netto laadhoogte van 3 m. Naast het grote laadvolume dragen echter ook bijzonder brandstofbesparende aandrijflijnconfiguraties en bijvoorbeeld de grotere tankinhoud van de nieuwe Actros Volumer bij tot meer rendabiliteit. Toepassingsgerichte cabinevarianten zoals de CompactSpace, die bijzonder geschikt is voor autotransporten, doen de rest.