De nieuwe dimensie van rijdynamiek.

Nieuwe definitie van rijgedrag.

Precies afgestemde aandrijflijnconfiguraties, spontane krachtontplooiing, verbeterde rijstabiliteit, beter stuurgedrag en niet in het minst talrijke en nieuwe hulp- en veiligheidssystemen - allemaal vergemakkelijken ze het werk van de chauffeur en verlenen ze hem een heel nieuw rijgevoel.

De nieuwe Actros onderscheidt zich door een uitstekende rijdynamiek, omdat de gulden middenweg tussen comfort, rechtstreeks wegcontact en uitstekende bestuurbaarheid en controle werd gevonden: Hiervoor werden vele componenten van de aandrijving, het onderstel en de vering opnieuw ontwikkeld en beproefde systemen aanzienlijk verbeterd. Zo zorgen bijvoorbeeld de geoptimaliseerde respons van de nieuwe, koppelrijke lijnmotoren en de daarop afgestemde schakelstrategie van de standaard geautomatiseerde versnellingsbak in vergelijking met het voorgaande model voor een veel spontaner, comfortabeler acceleratievermogen. Ook werd de hypoïde achteras verder geperfectioneerd. Zo wordt de in de motor opgewekte kracht efficiënter dan ooit op de weg overgebracht. Voor een optimale toepassingsgerichtheid, een laag verbruik en dus een hogere rendabiliteit.

Rijcomfort: alles perfect op elkaar afgestemd.

Van de nieuwe stuurinrichting via het breder, stijver chassis en de nieuwe luchtvering met 4 balgen tot de unieke, innovatieve achterasgeleiding*, die bijvoorbeeld het stuurkarakter en de dwarsstabiliteit verbetert. Voor meer veiligheid zorgen standaard het beproefd elektronisch remsysteem en de stabiliteitsregeling. Bovendien wordt de bestuurder in belastende situaties bijgestaan door als optie verkrijgbare veiligheid- en hulpsystemen zoals het nieuwe concentratiehulpsysteem, de geperfectioneerde Active Brake Assist 3 en de afstandshouder met stop-and-go-functie.

Als optie verkrijgbare bi-xenonkoplampen, statische bochtverlichting, led-dagrijlichten en led-achterlichten verhogen de passieve veiligheid. Voor de man of de vrouw aan het stuur betekent dat: Een uitstekend rijcomfort en een bijzonder veilig en geruststellend rijgevoel. Van begin tot einde.

* Enkel bij 4x2-voertuigen, niet bij Actros Loader