De nieuwe dimensie van comfort.

Ware grootte tot in het kleinste detail.

De nieuw ontwikkelde Actros geeft begrippen zoals bewegingsvrijheid, ruimtegevoel en sfeer een volledig nieuwe definitie, zonder daarbij het dagelijkse werk van de chauffeur uit het oog te verliezen.

Moderne werkplek, aantrekkelijke woninginrichting en tegelijkertijd ruimte voor een verkwikkende slaap – de nieuw ontworpen cabines van de nieuwe Actros beantwoorden in elk opzicht aan deze eisen. In de eerste plaats de GigaSpace. Hij maakt de nieuwe dimensies in het langeafstandstransport op een fascinerende manier reëel. Bijvoorbeeld door zijn indrukwekkende stahoogte* van 2,13 m en de uitstekende verhouding tussen opbergruimte en bewegingsvrijheid. Ook in de breedte is de nieuwe Actros de nieuwe maatstaf want de 2300 mm brede varianten zijn als optie met doorlopend vlakke vloer verkrijgbaar. En de 2500 mm brede cabines bieden aan de begeleiderszijde een enorme hoofdruimte dankzij de naar achteren geplaatste opbergvakken boven de voorruit.

Werk-, woon- en slaapcomfort in een totaal nieuwe dimensie.

Een verder verbeterde ergonomie met praktijkgerichte oplossingen vormde de leidraad voor de nieuwe werkplek. Alle zaken die onderweg voor meer comfort zorgen zijn feitelijk het resultaat van een reeks ergonomisch en functioneel perfect op elkaar afgestemde componenten. Daartoe behoren bijvoorbeeld de nieuwe cockpit, de nieuwe stoelen en het nieuwe multifunctionele stuurwiel. Kortom, alles is intuïtief bedienbaar en nauwkeurig op het werk in het langeafstandstransport afgestemd.

Doorslaggevend voor de aangename atmosfeer in de nieuwe Actros is naast het huiselijke interieurdesign met vriendelijke kleurstelling, strakke vormgeving, hoogwaardige afwerking en eenvoudig te reinigen materialen ook de duidelijke scheiding tussen werkplek en woongedeelte. Het uitgekiende woonconcept, en dan in het bijzonder het SoloStar Concept, biedt optimale ontspanning tijdens de rustpauzes. Daarbij zorgen de nieuwe bedden voor uitstekende nachtrust. Talrijke praktische details en optioneel leverbare interieurconcepten verhogen het comfort nog eens en voegen een persoonlijke noot toe aan het cabinecomfort.

*Stahoogte tussen de zetels