Altijd meegeleverd: een extra portie efficiëntie.

De nieuwe Atego introduceert een groot aantal technische maatregelen, waarmee u in het distributietransport ook in de toekomst bijzonder rendabel onderweg bent. Met een laag verbruik. En met lage algemene bedrijfskosten – over de hele gebruiksduur.

Om in het lichte distributietransport nog spaarzamer en rendabeler te rijden, werd de nieuwe Atego consequent ontworpen om zijn taken bijzonder efficiënt uit te voeren.

Daarvoor staan bijvoorbeeld zijn nieuwe motoren garant, die nu al standaard aan de vanaf 2014 geldende Euro VI-emissienorm beantwoorden. Deze zuinige 4- en 6-cilindermotoren onderscheiden zich niet alleen door een bijzonder laag verbruik, maar ook door hun hoge betrouwbaarheid. Tot het lage verbruik dragen bovendien ook zuinigere hulpaggregaten, de als optie verkrijgbare schakelautomaat Mercedes PowerShift 3 en geoptimaliseerde aandrijflijnconfiguraties bij. Voorts helpt de standaard, in het combi-instrument geïntegreerde FleetBoard® EcoSupport de bestuurder een verbruiksverlagende rijstijl aan te nemen. Ook de langere onderhoudsintervallen, de lange levensduur van vele componenten en de reparatie- en onderhoudsvriendelijke constructie van de Atego helpen de algemene bedrijfskosten verder te drukken.

Een andere eigenschap van de nieuwe Atego, die eveneens van bij het begin helpt te besparen: zijn nog verder geperfectioneerde opbouwvriendelijkheid. En het standaard elektronisch remsysteem met ABS, ASR en achteruitrijblokkering maakt remmen uiterst efficiënt.

Voorts maken als optie verkrijgbare, efficiëntieverhogende diensten zoals FleetBoard® het distributietransport nog rendabeler. En met de als optie beschikbare serviceovereenkomst CharterWay Service Complete zijn de kosten voor onderhoud en reparatie voor u nog ca. max. 5 % lager dan bij het vorige model met Euro V. U merkt het, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de nieuwe Atego steeds biedt wat u nu en in de toekomst nodig hebt: meer efficiëntie.