De nieuwe klasse in gebruiksgemak.

Tijd, lading en voertuig – alles onder controle.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Antos hebben we er alles aan gedaan om u het dagelijkse werk in het zware distributietransport aangenamer te maken. Het resultaat: Een comfortabele, praktische werkplek, een dynamische, spontaan reagerende aandrijving en een indrukwekkend rijgedrag.

De Antos werd speciaal voor het distributievervoer ontwikkeld zodat u sneller, aangenamer en eenvoudiger dan ooit kunt inspelen op de steeds hogere eisen in het dagelijks gebruik. De nieuw ontwikkelde cabines S-cabine ClassicSpace, M-cabine ClassicSpace en M-cabine CompactSpace, telkens verkrijgbaar met een motortunnel van 170 mm of 320 mm hoog, creëren hiervoor de beste omstandigheden. Want ze zijn systematisch gericht op hun specifieke toepassing en bieden daardoor een zeer goede verhouding tussen opbouwlengte, laadvermogen en een comfortabele, functionele werkplek. De uniforme breedte van 2300 mm zorgt voor een optimaal overzicht en de lage, trapvormige instap spaart de conditie. Eenmaal ingestapt geven de nieuw ontwikkelde, comfortabele bestuurderszetel en de naar de bestuurder gerichte, asymmetrische cockpit u meteen een geruststellend gevoel. Doordachte ergonomie, een intuïtieve bediening en praktische afleg- en opbergvakken vormen een harmonieus totaalconcept, dat het werk gewoonweg gemakkelijker maakt.

Voelbaar meer rijgemak. Elke rit opnieuw.

Ook de spontaan reagerende, dynamische aandrijving van de nieuwe Antos overtuigt van meet af aan. In combinatie met de standaard schakelautomaat Mercedes PowerShift 3 en de toepassingsgerichte versnellingsbakken en achterasoverbrengingen zorgen de koppelrijke standaard Euro VI-motoren in vrijwel elke rijsituatie voor voelbare dynamische kracht en zuinig rijplezier.

Daarnaast geven de directe, maar bijzonder fijngevoelige stuurinrichting, het voor distributietransport geoptimaliseerd breed chassis, de nieuwe luchtvering met 4 balgen en de geoptimaliseerde achterasgeleiding** dankzij hun perfecte samenwerking een uniek veilig en solide rijgevoel. Zowel op provinciale wegen als in de stad of bij het manoeuvreren. Bovendien wordt de bestuurder door de meest uiteenlopende veiligheids- en hulpsystemen zoals Active Brake 3 of het concentratiehulpsysteem*** in stresserende situaties werk uit handen genomen. Voor voelbaar meer rijgemak. Elke rit opnieuw.

* Bij LnR motortunnel van 320 mm hoog volgens plan vanaf 06/2014 beschikbaar
** Enkel beschikbaar voor 4×2-modellen
*** Enkel in combinatie met spoorassistent verkrijgbaar