Veiligheid – de hoofdgedachte.

Het Integrale veiligheidsconcept van Mercedes-Benz deelt de veiligheid van voertuigen in vier fasen in.

Fase 1: veilig rijden.

Fase 2: Bij gevaar.

Fase 3: bij een ongeval.

Fase 4: na een ongeval.

Om na een ongeval verdere schade te helpen voorkomen en de redding van de inzittenden te bespoedigen, kunnen afhankelijk van de door het systeem geregistreerde aard en de ernst van het ongeval verschillende maatregelen worden genomen:

  • Opvallende verlichting: Noodknipperlichten en noodverlichting voor interieur worden automatisch geactiveerd om bijkomende ongevallen te voorkomen en de opsporing van een verongelukte auto te vergemakkelijken.
  • Automatische ontluchting: bij het activeren van een airbag worden automatisch de voorste ruiten geopend.
  • Betere reddingsmogelijkheden: Tussen spatborden en deur zijn crashvoegen geïntegreerd, die het makkelijker maken om de deuren na een frontale botsing te openen.
  • Zo goed mogelijke bescherming: De motor kan automatisch worden afgezet en de brandstoftoevoer kan worden onderbroken.
  • Eenvoudige opening: De deuren kunnen na een ongeval automatisch ontgrendeld worden, zodat de inzittenden of hulpverleners ze gemakkelijker kunnen openen.
  • Hulp is onderweg: In het geval van een ongeval of panne kan het Mercedes-Benz noodoproepsysteem contact opnemen met een alarmcentrale.

* De vermelde prijzen zijn de tarieven die aan de distributeurs worden aanbevolen. Zij zijn van toepassing op het ogenblik van de publicatie en kunnen zonder opzegtermijn worden gewijzigd. Onder voorbehoud van drukfouten of lay-outfouten.

[1] Voorwaarde: bestaande internetverbinding.

Pagina aanbevelen

C-Klasse Berline

Fascinatie

Alle feiten

Advies & verkoop

(euro)
Aanbevolen catalogusprijs (incl. BTW) vanaf 31.460,00
*